'Coach' Belhocine levert Kortrijk boete van Licentiecommissie op

'Coach' Belhocine levert Kortrijk boete van Licentiecommissie op

19-10-2016 07:56

Bart Van Lancker werd begin dit seizoen aangetrokken als trainer van KV Kortrijk, maar het is een publiek geheim dat Karim Belhocine de sportieve leiding heeft. Dat kost Kortrijk nu een flink boete.

Belhocine volgde vorig seizoen de ontslagen Johan Walem op, maar beschikt niet over het vereiste Pro License-diploma. Patrick De Wilde werd toen aangesteld, maar die samenwerking verliep snel spaak. Na een nieuwe interimperiode werd Van Lancker, op papier althans, aangesteld als T1. Het is echter duidelijk dat Belhocine, officieel Sportief Directeur Voetbalzaken, de coach is.

Ook de Licentiecommissie heeft dat in de gaten en leg Kortrijk nu een boeten van 5000 euro op. Als de club niet met een oplossing komt, volgen er meer sancties. "Wij zijn ter goede trouw", reageert voorzitter Joseph Allijns in Het Laatste Nieuws. "Wij weigeren niet dat Belhocine een Pro Licence haalt, integendeel: wij hebben hem al sinds het seizoensbegin ingeschreven voor de cursus. Maar het is niet onze schuld dat de opleiding pas in maart start."

De club overweegt in beroep te gaan bij het Belgisch Arbitrage Comité (BAS).