Heeft Westerlo nieuwe scherpschutter gevonden? Hij stond hier elke dag

Heeft Westerlo nieuwe scherpschutter gevonden? "Hij stond hier elke dag"

18-10-2016 13:17

KVC Westerlo heeft vooraan een nieuw goudhaantje rondlopen. Silvère Gonvoula lijkt de gedoodverfde opvolger van Frédéric Gounongbe gevonden. De twintigjarige Afrikaan maakt een pak indruk.

De twintigjarige spits kon afgelopen weekend opnieuw scoren. Hij maakte het twee doelpunt tegen STVV (2-2). De technische staf van Westerlo is vol lof over de spits. "Eén maand voor de eerste training stond hij hier al", vertelt T3 Eric Reenaers in Gazet van Antwerpen.  "Fysiek was hij nog niet top, maar dat was niet zijn fout ( hij had al ruim een half jaar niet meer gespeeld door betalingsproblemen bij zijn ex-club, red.). Samen met physical coach Jan Engelen hebben we een programma opgesteld. Elke dag stond hij hier om aan de slag te gaan."

Intussen is de spits weer bijna helemaal topfit. De vergelijking met Gounongbe, de ex-topschutter van Westerlo, is snel gemaakt. "Gounongbe was in de zestien dan weer iets meer aanwezig. Hij had veel meer overzicht, maar hij was ook vijf of zes jaar ouder. Het percentage geslaagde acties bij Silvère moet beter, een minpuntje dat met ouder te worden nog wel uitgewist kan worden", klinkt het.