Musona praat voor de eerste keer over gokaffaire: ''Het was een shock''

Musona praat voor de eerste keer over gokaffaire: ''Het was een shock''

18-10-2016 07:30

Knowledge Musona was één van de vier spelers die in de problemen kwam door een gokschandaal, waarin ook Olivier Deschacht betrokken is. De spits van KV Oostende werd beschuldigd van het gokken op eigen duels en werd ondervraagd door de Kansspelcommissie. Musona was compleet verrast.

De Zimbabwaan spreekt in Het Nieuwsblad nu voor de eerste keer over de affaire. ''Het was een shock toen mijn naam werd genoemd in die gokaffaire. Alleen op het veld vergat ik die zorgen en mede dankzij die focus op voetbal haal ik nu een hoog rendement.'' Musona wil niet bevestigen of hij inderdaad heeft gegokt op eigen duels.

''Of ik net als Deschacht verklaarde dat vrienden met mijn gokaccount speelden? Kijk, ik legde alles uit aan mijn ondervragers en aan de club. Ik hoorde er niets meer van en nu wil ik alles vergeten. (Er volgt wellicht nog een boete, nvdr.) Hopelijk is het dan voorbij, want ik wil blijven scoren op het veld. Topschutter worden is geen doel op zich, maar ik zit nu aan zes competitiegoals en wil zo doorgaan.'' Musona is de man in bloedvorm bij de Kustboys, want hij was in de laatste vier duels trefzeker.

Musona moet vrezen voor een boete, maar voor Olivier Deschacht dreigen grotere sancties. Dinsdag werd bekend dat de Kansspelcommissie na onderzoek sterke bewijzen heeft dat de verdediger heeft gegokt op matchen van paars-wit. Er dreigt een rechtszaak voor hem. Laurent Henkinet werd eerder ontslagen door Waasland-Beveren.