Lokeren is woedend op Dierick: ''Er was zelfs geen discussie mogelijk''

Lokeren is woedend op Dierick: ''Er was zelfs geen discussie mogelijk''

17-10-2016 08:34

Lokeren vertrok zondag door een late goal van Lukasz Teodorczyk met lege handen uit het Astridpark. De bezoekers wezen na afloop met beschuldigende vinger naar scheidsrechter Christof Dierick. Die liet het na om Lokeren een overduidelijke strafschop toe te kennen.

Frank Acheampong liep Jajá Coelho compleet omver in de tweede helft, maar Dierick floot niet. Dit leidde na afloop tot grote boosheid bij Lokeren-aanvaller Steve De Ridder. ''We zijn 100% bestolen", uit hij zijn frustratie tegenover Het Laatste Nieuws. "Dat was redelijk duidelijk. Ik wil geen polemiek starten, iedereen maakt fouten, maar als ík niet goed speel, word ik daar ook op afgerekend. De leiding ontneemt ons hier een zuivere strafschop en misschien wel de drie punten. Dit was opzichtig fout ingeschat van hem."

Georgens Leekens kon zijn ogen ook niet geloven. ''Als dit geen penalty was, is voetbal voetbal niet meer. Ik weet niet wat er gebeurde en ook niet waarom de andere refs het ook niet gezien hebben. Ook al hebben we goed gespeeld, ik ben een teleurgestelde trainer. Door die ene fase. Uitleg vragen aan de scheidsrechter? Daar ga ik mijn tijd niet aan verliezen, want er was zelfs geen discussie mogelijk'', aldus een boze coach.