Speeldag tien van de Jupiler Pro League gaat de geschiedenisboeken in

Speeldag tien van de Jupiler Pro League gaat de geschiedenisboeken in

17-10-2016 07:59

De neutrale toeschouwer genoot waarschijnlijk van speeldag tien van de Jupiler Pro League. De spelers waren immers goed bij schot. Er werd liefst dertig gescoord, een record dit seizoen.

Waasland-Beveren, KV Kortrijk, Standard, AA Gent en KV Oostende waren de hofleveranciers voor het record. De Waaslanders haalden het met 4-2 van Eupen. De andere ploegen scoorden elk drie keer. Kortrijk – Standard eindigde op 3-3. De Buffalo’s wonnen de topper van Zulte Waregem wonnen met 3-0. Terwijl KV Oostende het met 3-2 haalde van KV Mechelen.

STVV, Weseterlo, Moeskroen en KRC Genk deden ook aardig hun duit in het zakje. In een onderlinge duels werd het telkens 2-2. Club Brugge en Lokeren hielpen niet mee aan het record. Blauw-Zwart verloor met 1-0 van Charleroi. Lokeren deed dat tegen Anderlecht.

Vier keer twee
Orlando Sa (Standard), Eric Ocansey (Eupen), Nikos Karelis (KRC Genk), en Kalifa Coulibaly (AA Gent) waren met telkens twee treffers cruciaal voor het record. Al kwam die laatste pas in dit lijstje te staan na een ingreep van de Pro League.