We speelden geen mooi voetbal, maar pakten wel een verdiende overwinning

"We speelden geen mooi voetbal, maar pakten wel een verdiende overwinning"

16-10-2016 15:02

Cercle Brugge won vrijdag, ondanks een vroege achterstand, met 3-1 van Lommel. Faris Haroun sprak na afloop op de website van zijn club van een verdiende overwinning.

"Gezien onze situatie wisten we hoe belangrijk het was deze wedstrijd te winnen, zeker omdat we een rechtstreekse concurrent bekampten. Qua balbezit en druk naar voor vond ik het ook een verdiende overwinning", begint Haroun zijn terugblik. "De 0-1 was een domper, maar nadien hebben we getoond dat we mentaal sterk zijn en terug kunnen vechten. Ook tegen Union en Antwerp toonden we dit al. Lommel scoorde uit het niks, maar we zijn hard blijven werken. Zonder altijd mooi voetbal gebracht te hebben, halen we een verdiende overwinning binnen."

"Als thuisploeg, spelend tegen een ploeg die momenteel niet overloopt van vertrouwen, konden we ons niet permitteren in de organisatie te spelen en te speculeren op de omschakeling", gaat de middenvelder verder. "De trainer bracht ook veel aanvallend ingestelde spelers aan de aftrap. We namen dat risico en wisten dat er counters gingen komen. Hoe vroeger je dan op voorsprong kan komen, hoe minder risico je moet nemen dan wanneer je zelf op zoek gaat naar dat doelpunt."