Boli behoedt STVV van zure thuisnederlaag tegen herboren Westerlo

15-10-2016 21:49

Sint-Truiden en KVC Westerlo hebben zaterdagavond de punten gedeeld. Vooral voor de bezoekers zal dat ene puntje bitter smaken, want de troepen van Jacky Mathijssen leken lange tijd op weg naar een zege op Stayen. Uiteindelijk bezorgde Yohan Boli de thuisploeg nog een punt.

Na een zwak begin van de partij was het wachten tot minuut 26 tot er écht wat te beleven viel. Het was wel meteen raak: Stef Peeters zette zich achter een vrije trap, die hij perfect op het hoofd van Ruben Fernandes schilderde. Die kopte STVV op voorsprong. De thuisploeg kreeg eventjes vleugels, maar die werden meteen gekortwiekt door Elton Acolatse. Na een dribbel tekende hij voor de gelijkmaker.

Een treffer van Roman Bezus werd nog afgekeurd voor buitenspel, waardoor beide teams met 1-1 de kleedkamer indoken. Na de pauze gingen de Kanaries op jacht naar de drie punten, maar het doelpunt viel aan de overzijde. Na een misser van Djené Dakounam kon Silvere Ganvoula profiteren. STVV ging moedig op zoek naar een nieuw doelpunt.

Opwinding in slotfase
Dat leverde weinig echte kansen op, tot Peeters opnieuw uitpakte met een heerlijke pass. Yohan Boli kon trainer Ivan Leko zo alsnog verblijden met een punt, drie minuten voor tijd. In blessuretijd volgde nog een opmerkelijke fase. Steven De Petter maakte een overtreding bij een hoekschop, waardoor hij zijn tweede gele karton kreeg. Hoewel de fase binnen de zestien meter gebeurde, weigerde ref Nathan Verboomen de bal echter op de stip te leggen.

Zo bleef het uiteindelijk 2-2 in het duel tussen de twee laagvliegers. Daarmee schieten beide teams weinig op. Westerlo staat nu één punt boven de nieuwe rode lantaarn KAS Eupen, terwijl STVV het met negen punten maar net een tikkeltje beter doet dan de opponent uit de Kempen.