Ben ik de Waalse Bart Verhaeghe? Dat vind ik een compliment

"Ben ik de Waalse Bart Verhaeghe? Dat vind ik een compliment"

14-10-2016 10:15

Vrijdagavond staat de eerste wedstrijd van Speeldag 10 op het programma, daarin neemt Sporting Charleroi het op tegen Club Brugge. Mehdi Bayat, de sterke man van Charleroi, wordt vaak de Waalse Bart Verhaeghe genoemd. Hij is daar heel blij mee. 

Bayat is nog maar 37, maar zijn familie zit wel al ongeveer vijftien jaar bij Charleroi. Toen hij aankwam bij Charleroi had hij het imago van een flierefluiter, maar dat bleek onterecht. "Ik word niet meer op mijn voorkomen geanalyseerd, op hoe ik er uitzie. Mensen kijken nu naar het werk dat ik aflever. Ik ga niet zeggen dat ik voordien onderschat werd, maar pas vanaf het moment dat ik algemeen directeur werd, kwamen de andere CEO's met mij in contact en konden ze oordelen wat ik echt waard was", aldus Bayat in Het Nieuwsblad.

Die CEO's maakten achter de schermen kennis met een heel ander mens. "Dan kregen ze geen arrogant figuur te zien of een bulldozer die alles plat wou walsen. Ze zagen een enthousiaste persoonlijkheid, een luisteraar, iemand met ambitie. Ik noem me mezelf een idéaliste-travailleur, een werker die geschiedenis wil schrijven. En dat apprecieert men."

Ondertussen ontwikkelt Bayat zich ook tot een sterke man binnen de Belgische voetbalbond. Daar werkt hij vaak met Bart Verhaeghe van Club Brugge, met wie hij ook vaak vergeleken wordt. "Dat is eerder een compliment. We laten ons allebei wel graag omringen door intelligente mensen, willen allebei graag de KBVB verder schoon­maken en we hebben eenzelfde professionele visie - eentje die Verhaeghe momenteel in papieren vorm aan het omzetten is - maar van de successen die hij al behaald heeft binnen en buiten het voetbal kan ik alleen maar dromen. Gelukkig heb ik mijn leeftijd mee."