Preud'homme neemt noodgedwongen drie jongelingen mee naar Charleroi

Preud'homme neemt noodgedwongen drie jongelingen mee naar Charleroi

13-10-2016 14:12

Charleroi en Club Brugge openen vrijdagavond de tiende speeldag in de Jupiler Pro League. De bezoekers hebben de smaak te pakken met drie overwinningen op rij. Trainer Michel Preud'homme moet het echter doen zonder veel vaste namen.

De ziekenboeg bij de landskampioen zit enorm vol. Björn Engels en Lior Refaelov waren al langdurig geblesseerd. José Izquierdo en Laurens De Bock liepen dan weer een kwetsuur op in de topper tegen AA Gent (1-0). Zij zijn zeker een maand uitgeschakeld. De zorgen van Preud'homme namen in de interlandperiode toe. Abdoulay Diaby was niet inzetbaar voor Mali en keerde met liesklachten terug in Brugge. Hij is niet op tijd fit bevonden en ontbreekt in de kern.

Reservedoelman Sébastien Bruzzese reist evenmin af naar Charleroi, nadat hij trainingen moest laten schieten vanwege problemen met de buikspieren. De lange lijst met afwezigen heeft Preud'homme doen besluiten om drie jongelingen mee te nemen. Centrale verdediger Laurent Lemoine (18), linksback Ahmed Touba (18) en rechtsbuiten Thibault Vlietinck mogen aan het grote werk ruiken.

De selectie van Club Brugge voor het duel met Charleroi:

Doelmannen: Ludovic Butelle, Jens Teunckens

Verdedigers: Ricardo van Rhijn, Dion Cools, Benoît Poulain, Stefano Denswil, Laurent Lemoine, Boli Bolingoli, Ahmed Touba

Middenvelders: Timmy Simons, Claudemir, Tomás Pina, Ruud Vormer, Hans Vanaken

Aanvallers: Felipe Gedoz, Nikola Storm, Thibault Vlietinck, Wesley Moraes, Jelle Vossen, Anthony Limbombe