Mazzu zal Bruggeling niet missen: Maakte het ons altijd moeilijk

Mazzu zal Bruggeling niet missen: "Maakte het ons altijd moeilijk"

13-10-2016 08:41

Club Brugge neemt het komend weekend op tegen Charleroi, maar zit met twijfels. Een hele resem spelers kan er wegens blessureleed niet bij zijn. Charleroi-trainer Felice Mazzu zal José Izquierdo alvast niet missen.

"Ik kan me nog herinneren dat Izquierdo het ons een paar keer moeilijk gemaakt heeft", aldus de trainer in Het Laatste Nieuws. "Misschien is het goed dat hij er vrijdag niet bij is, ook al zijn er nog andere spelers die individueel het verschil kunnen maken", weet hij.

Mazzu wil graag een eerste keer winnen tegen Michel Preud'homme. "Hoeveel punten ik tegen al hem gepakt heb? Zeven of acht, denk ik. Slechts drie? Michel is een topcoach. Ik denk dat we het vooral in Jan Breydel altijd moeilijk hebben. Maar als je alle wedstrijden van de laatste jaren overloopt, zijn het altijd de details die doorslaggevend zijn."

Charleroi kan mits winst voorlopig tweede worden in het klassement. "Maar nu telt enkel de wedstrijd van vrijdag", aldus Mazzu. "Ik mag dan wel geen fles champagne opendoen als we winnen tegen Club Brugge, ik zal in het weekend dan toch eens op restaurant gaan met mijn vrouw."