'Geen Lukaku's tegen Gibraltar, verloren zoon krijgt nieuwe kans'

'Geen Lukaku's tegen Gibraltar, verloren zoon krijgt nieuwe kans'

10-10-2016 11:50

De kans is bijzonder groot dat Roberto Martinez tegen Gibraltar zijn ploeg toch enigszins door elkaar zal schudden. De Spanjaard moet door blessures eb schorsingen noodgedwongen schuiven in zijn basisopstelling. Die lijkt ook al zo goed als helemaal bekend te zijn.

De bondscoach had weinig geheimen op de avondtraining van de Rode Duivels. Na de opwarming liet hij tien spelers apart staan. Duidelijk de ploeg waarmee Martinez aan de wedstrijd tegen Gibraltar zal beginnnen. Voor de altijd betrouwbare Thibaut Courtois komt er een driemansverdediging met Toby Alderweireld, Laurent Ciman en Jan Vertonghen. Jordan Lukaku is immers geblesseerd. Ciman krijgt de voorkeur op Nicolas Lombaerts, die vrijdag nog papa werd.

Defour krijgt kans
Op het middenvelder staan, net zoals tegen Bosnië-Herzegvina Thomas Meunier (als offensieve rechtsback), Axel Witsel en Yannick Carrasco (als offensieve linkermiddenvelder). Steven Defour - terug van weggeweest - vervangt waarschijnlijk de geschorste Marouane Fellaini.

Ook voorin geen Lukaku
Ook vooraan komt er een nieuwe naam bij. Christian Benteke zal de plaats innemen van Romelu Lukaku, die onzeker is voor de partij. Dries Mertens krijgt naast Eden Hazard een nieuwe basisplek na zijn overtuigende partij tegen Bosnië. Dat meldt Het Laatste Nieuws.