STVV-fans willen geld voor spits terugzien: Wachten op rapport FIFA

STVV-fans willen geld voor spits terugzien: "Wachten op rapport FIFA"

09-10-2016 07:56

Het blijft een vreemd verhaal. Sint-Truiden VV wilde in de zomer van 2015 investeren in de Griekse spits Panagiotis Kynigopoulos. Om zijn komst te financieren, zetten de Kanaries een constructie op met het Zwitserse crowdfunding-platform Kickrs.net. Daardoor konden fans investeren in de speler, maar het project liep niet zoals gepland.

De Griekse aanvaller kwam nooit in actie voor de Limburgers. Nochtans leverde de actie 236.606 euro ingezameld. De investeerders konden bij een eventuele verkoop winst maken op hun geld. De FIFA gaf echter geen goedkeuring voor de zaak en gaf STVV een boete van 55.000 euro. Volgens de wereldvoetbalbond bezondigden de Limburgers zich aan een inbreuk op de regelgeving rond Third Party Ownership.

De fans die geld investeerden, willen dat ondertussen terug. Dat zal zeker gebeuren, verzekert manager Philippe Bormans. "Wij hebben de FIFA toen om meer uitleg gevraagd, daar wachten we nog steeds op", zegt hij in Het Belang van Limburg. "De fans krijgen hun geld zeker terug. Het staat vast dat we die mensen niet in de kou zullen laten staan."

"Kosten zelf gedragen"
STVV is zich overigens van geen kwaad bewust. "Het gestorte geld is nooit gebruikt geweest, al die tijd stond het geblokkeerd op een rekening bij Kickrs.net", licht Bormans toe. "We hebben de opleidingskosten van Kynigopoulos dus zelf gedragen. Daarom hebben we bij de FIFA verduidelijking gevraagd over de boete, volgens ons kan er geen sprake zijn van TPO."

De 20-jarige Griekse aanvaller wordt ondertussen uitgeleend aan Iraklis, in zijn thuisland. "Hij moest vooral spelen, daarom hebben we hem uitgeleend", zegt Bormans. "Hij heeft zelfs een nieuw contract van een jaar met optie ondertekend. Of hij ooit van betekenis kan zijn voor STVV, dat zal de toekomst moeten uitwijzen."