Ex-speler van Real Madrid eist zes miljoen euro van Belgische voetbalbond

Ex-speler van Real Madrid eist zes miljoen euro van Belgische voetbalbond

08-10-2016 13:15

Sporting Charleroi had afgelopen jaar ei zo na een wereldster in de ploeg. Het was namelijk aan het praten met Lassana Diarra, ex-Real Madrid. Die transfer ging niet door, en dat zint Diarra helemaal niet. 

Diarra gelooft namelijk dat de Belgische voetbalbond medeverantwoordelijk is voor die mislukte transfer. Charleroi zou namelijk bang zijn geweest om Diarra aan te nemen door problemen met zijn vorige club Lokomotiv Moskou. Die Russische club vindt dat Diarra zijn contract onwettig heeft verbroken en kreeg ook gelijk. Diarra moet tien miljoen euro betalen aan de Russische club.

Diarra vond maandenlang geen club omdat veel clubs vreesden dat ze die boete in zijn plaats zouden moeten betalen. Zijn advocaten vinden dat dat ingaat tegen het vrij verkeer van arbeiders binnen Europa. Gazet Van Antwerpen meldt nu dat Diarra daarom zowel de Belgische voetbalbond als de wereldvoetbalbond FIFA heeft aangeklaagd. De kans dat hij de zaak daadwerkelijk wint is echter klein. Ondertussen speelt Diarra bij OIympique Marseille.