Engelse club stuurde delegatie naar Europese match van Racing Genk

Engelse club stuurde delegatie naar Europese match van Racing Genk

04-10-2016 13:41

Racing Genk was vorige week donderdag in de Europa League met 3-1 te sterk voor het Italiaanse Sassuolo. Newcastle United blijft scouten in ons land en stuurde een delegatie naar de match. Mogelijk zaten ze op de tribune voor twee sterkhouders van de Limburgers.

The Chronicle meldt dat de Engelse tweedeklasser met het oog op de toekomst aanwezig was in Luminus Arena. Het is niet bekend voor welke speler(s) zij extra aandacht hadden, maar waarschijnlijke wilden zij de toptalenten Leon Bailey (19) en Wilfred Ndidi (19) aan het werk zien. Beide spelers werden eerder al in verband gebracht met clubs uit Engeland. 

De scouts zagen hoe Leon Bailey zijn ploeg op een 2-0 voorsprong zette. De krant sluit echter niet uit dat The Magpies naar Genk afreisden om Gregoire Defrel te beoordelen. De Franse aanvaller van Sassuolo kwam niet tot scoren tegen de Genkse defensie. Newcastle United kwam deze zomer al winkelen in de Jupiler Pro League. Matz Sels werd overgenomen van AA Gent, maar de doelman is inmiddels zijn basisplaats kwijt na enkele mindere prestaties.