KV Mechelen wil match tegen Genk over laten spelen: ''Match gehypothekeerd''

KV Mechelen wil match tegen Genk over laten spelen: ''Match gehypothekeerd''

04-10-2016 07:00

KV Mechelen diende maandag een officiële klacht in bij de Belgische Voetbal. Malinwa wil de match tegen Racing Genk herspelen, zo maakte de club bekend. Voorzitter Johan Timmermans geeft tekst en uitleg aan Sporza.

Timmermans uitte zijn boosheid al en liet toen al weten dat zijn club het hier niet bij zou laten. Nu heeft Mechelen inderdaad actie ondernomen. "Wij dienen een klacht in, omdat een verkeerde speler rood heeft gekregen. Dat is een scheidsrechterlijke dwaling tegen de spelregels en dit heeft de match gehypothekeerd, waardoor KV Mechelen 70 minuten met een man minder moest spelen."

Volgens de voorzitter zagen scheidsrechter Luc Wouters en zijn assistenten de bewuste fase heel slecht. "Als ik het scheidsrechtersverslag lees, waarin meneer Wouters zegt dat een speler van Gent vanaf 10 meter schoot, dan bewijst dat dat hij de fase heel slecht gezien heeft. Geen enkele van de scheidsrechters zag die fase trouwens."

KVM was na de match van mening dat Mats Rits geen hands maakte, maar wil dat pas later betwisten. "De discussie of het penalty was of niet is er eentje die we pas zullen voeren als Mats Rits voor de Geschillencommissie moet komen. Ik stel alleen vast dat Rits zijn arm naast zijn lichaam heeft en de bal met zijn borst vooruit wegslaat'', besluit Timmersman.