Heeft hij verkeerde speler uitgesloten? Dat kon ik niet zien vanop mijn positie

"Heeft hij verkeerde speler uitgesloten? Dat kon ik niet zien vanop mijn positie"

03-10-2016 11:19

Bij KV Mechelen ontstond er zondagavond grote commotie door de blunder van scheidsrechter Luc Wouters, die Laurens Paulussen rood gaf in plaats van Mats Rits. In het kamp van KRC Genk was men echter vooral tevreden met de driepunter (2-1), geeft Marco Bizot toe aan Radio GRK, exclusief voor Voetbalprimeur.be.

Over een zwaarbevochten zege wou Bizot niet spreken: "Eerder een 'mooibevochten' zege", aldus de Nederlander. "Het begon natuurlijk moeilijk door die vroege achterstand. Maar we hebben een goeie reactie gegeven. Na die rode kaart zijn we geen gekke dingen gaan doen, we hebben gewoon ons eigen spel gespeeld. Misschien hanteerden we wel een iets minder hoog tempo dan normaal", is hij ook kritisch.

De scheidsrechter speelde uiteraard een cruciale rol in de Luminus Arena. Al zag Bizot dat in eerste instantie anders. "Hij heeft goed gefloten, sowieso. Oh, heeft hij de verkeerde speler uitgesloten? Dat kon ik niet zijn vanop mijn positie. Ook niet of het wel of geen handsbal was. Maar dat maakt allemaal niet veel uit, wij hebben hard gewerkt."

Scanderen doet deugd
Na een nul op negen is de driepunter tegen Malinwa erg welgekomen. "We zijn nooit zenuwachtig geworden, de punten komen toch vanzelf. Dit was wel een belangrijke wedstrijd om de aansluiting te behouden. Dat hebben we gedaan." Bizot had zelf ook een belangrijke impact met enkele goede reddingen, waarop de supporters zijn naam scandeerden. "Eerlijk, dat doet deugd. Het is niet altijd gemakkelijk geweest hier."

Na een druk programma hebben de Limburgers nu wat rust. "We hebben de vorige wedstrijden alles gegeven en vaak goed gespeeld. Met de Europese matchen en de beker tussendoor hadden we een druk programma. De tien dagen pauze door de interlandbreak komen ideaal om de batterijne weer op te laden", besluit de doelman.