Ze zien hands maar weten niet van wie, dat lijkt me speciaal om zoiets te zeggen

"Ze zien hands maar weten niet van wie, dat lijkt me speciaal om zoiets te zeggen"

03-10-2016 10:15

Het duel van zondagavond tussen KRC Genk en KV Mechelen zal voor altijd herinnerd worden door een kapitale flater van het scheidsrechterlijke viertal. Mats Rits haalde een bal van de lijn met de arm, waarna Laurens Paulussen een rode kaart ontving. In gesprek met Radio GRK, exclusief voor Voetbalprimeur.be, reageert hoofdrolspeler Rits. 

Over de bewuste fase in minuut zeventien is de spelmaker van Malinwa formeel. "Zoals jullie gezien hebben was ik het en niet Paulussen. Ik heb de beelden gezien: voor mij is het geen penalty, dus ook geen rode kaart. En al zeker niet voor Paulussen. Ze (de scheidsrechters, nvdr.) zijn gewoon aan het gissen over wat er gebeurd is. Ze zien hands maar weten niet wie, dat lijkt me speciaal om zo'n dingen te zeggen", aldus Rits.

"De vierde ref was aan het wachten op de beelden, maar ik denk niet dat hij ze heeft doorgekregen", vervolgt de 23-jarige Mechelaar. De uitsluiting had hoe dan ook een enorme invloed op de wedstrijd. "Er zat zeker meer in voor ons. Ik denk dat we de wedstrijd goed beginnen, we waren zeker de evenknie tot zelfs de betere van Genk. We krijgen drie heel goeie kansen waar de keeper van Genk hen drie keer redt."

Lucky goal
"Misschien zat er wel een puntje voor ons in, maar met elf tegen tien op Genk is natuurlijk niet gemakkelijk", weet Rits. "Zij scoren ook snel na de rust. We zijn blijven vechten. In de tweede helft krijgen we ook een paar halve kansen. Maar de bal moet net goedvallen om nog een puntje mee te nemen hier. We proberen aanvallend voetbal te brengen én een goede organisatie neer te zetten, dat zag je ook eens we met tien man vielen." 

"De 2-1 was ook wel een beetje een lucky goal, volgens mij gaat er een foutje aan vooraf op Kolovos. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar op het veld leek het wel een kleine duwfout. Maar ik denk niet dat de scheidsrechter het in ons voordeel heeft gefloten...", besluit hij.