Leekens redt zijn vel bij Lokeren na knappe overwinning tegen KV Kortrijk

01-10-2016 22:18

De job voor Georges Leekens bij KSC Lokeren is weer even veilig. De trainer moest absoluut winnen tegen KV Kortrijk, anders zat een ontslag erin. Zijn jongens stelden hem alvast niet teleur. Tegen KV Kortrijk werd het 2-1.

Lokeren en KV Kortrijk zorgden voor een aangenaam schouwstuk in de eerste helft. Beide ploegen konden terugblikken op een goede eerste helft. Het was vooral Lokeren dat voor het betere spel zorgde. Dat werd bijna even beloond, maar het doelpunt van Steve De Ridder werd afgekeurd.

De Ridder mikte daarna ook nog eens op de dwarsligger van de bezoekers. Bij KV Kortrijk kreeg Xavier Mercier een goede kans, maar ook hij miste zijn kans. Meteen na de pauze kon Lokeren dan toch vieren. Jaja Coelho bracht met een streep in het dak van het doel de Waaslanders op voorsprong.

Lokeren bleef aandringen en verdubbelde zes minuten later de score nog via Damir Miric, die de geblesseerde Tom De Sutter verving. Kortrijk ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er in extremis nog via Samuel Gigot. Dat was echter te weinig, waardoor Lokeren de wedstrijd won.