Antwerp kan nog eens vieren, The Great Old wint in extremis van Cercle

01-10-2016 21:54

Antwerp heeft er lang op gewacht, maar The Great Old kon eindelijk nog eens winnen in Eerste Klasse B. Tegen titelconcurrent Cercle Brugge kon er gevierd worden. Antwerp won in extremis met 2-1.

Het was al sinds half augustus geleden dat Antwerp nog eens kon winnen in de competitie. In eigen huis tegen Cercle Brugge moest daar verandering in komen. The Great Old had het wel knap lastig tegen de bezoekers uit Brugge, die zeer georganiseerd speelden.

Cercle kreeg zelfs de beste kansen en vond één keer het zijnet en één keer de lat. Antwerp kreeg ook nog een geweldige kans op het eerste doelpunt, maar Stallone Limbombe miste onbegrijpelijk voor doel.

Dan toch goals
Na rust kwam er niet veel beterschap. De Bosuil begon stilaan zenuwachtig te worden en Antwerp ging op zoek naar dat verlossende doelpunt. Na een uur voetballen was het ook zover. Antwerp kreeg een penalty. Joeri Dequevy zette zich achter de bal en schoot de 1-0 proper in doel.

Antwerp was de betere, maar moest op zijn hoede blijven. Dat deed het niet en werd dan ook bestraft met een gelijkmaker. Tomislav Kis maakte er een kwartier na het openingsdoelpunt 1-1 van. Hij schoot de bal in de korte hoek. Niçaise Kudimbana stond erbij en keek ernaar. Faris Haroun mocht tien minuten voor tijd nog gaan douchen na een tweede geel kaart?

De thuisploeg kreeg weer moed en ging vol in de aanval. Het werd ook beloond voor de aanvalsdrang. In extremis werd het nog 2-1. Tuur Dierckx zorgde voor het delirium door net voor tijd te scoren.