Zulte Waregem en Charleroi delen punten in aangename wedstrijd

01-10-2016 19:53

Zulte Waregem mocht als fiere leider Charleroi ontvangen. Het speelde goed, maar vergat het af te maken en moest uiteindelijk tevreden zijn met een 1-1 gelijkspel.

De wedstrijd begon voor Zulte Waregem perfect. Timothy Derijck wist al na 24 minuten de thuisploeg op voorsprong te brengen. Dat zou ook de ruststand zijn, ondanks nog enkele goede kansen voor Zulte Waregem.

Na de rust kreeg Charleroi al snel een strafschop na een overtreding van Derijck. Christian Bedia neemt het cadeau in ontvangst en werkt beheerst af. Nog geen vijf minuten later begaat ook Clinton Mata een strafschopfout. Mbaye Leye is echter minder efficiënt en Nicolas Penneteau redt. Daarna trekken beide ploegen ten aanval op zoek naar de winst, maar gescoord wordt er niet meer.