Ferrera over ontslag: Ik dacht begin juni al dat het over was

Ferrera over ontslag: "Ik dacht begin juni al dat het over was"

01-10-2016 19:31

Yannick Ferrera werd enkele weken terug, na maandenlange geruchten, dan toch ontslagen door Standard Luik. In Het Laatste Nieuws kwam de trainer nog eens terug op dat ontslag.

"De eerste geruchten bereikten me na de bekerfinale (20 maart red.). Alleen sprak de voorzitter op de Heizel nog zijn vertrouwen in mij uit. Achteraf heb ik vernomen dat het wel degelijk toen al begon te stinken. Begin juni, een week voor de eerste training, was de sfeer zo gespannen dat ik dacht dat het over was. Ik dacht dat ik nog voor de eerste training zou vliegen. Vanaf dat moment hield ik er rekening mee dat elke dag mijn laatste kon zijn. Natuurlijk spookte dat 's avonds door mijn hoofd, maar op de club ben ik tot op het allerlaatste moment blijven functioneren", legt hij uit.

Toch zou Ferrera de uitdaging opnieuw aangaan. "Natuurlijk. Ik heb de beker gewonnen. Dat nemen ze me nooit meer af. Ik heb fouten gemaakt, ja. Maar de omstandigheden waarin ik moest werken, waren niet evident. Ik heb de indruk dat m'n positie dit seizoen vanaf dag 1 werd verzwakt. Toen ik vorig jaar bij Standard neerstreek, stond er op sportief vlak niets. Ik ben beginnen bouwen. In de winterstop vertrokken Yatabaré, Van Damme, Teixeira én Knockaert. Ik kon weer van nul herbeginnen en we pakten toch nog een prijs. Deze zomer vertrok Santini en moest ik mijn systeem opnieuw aanpassen. Ze wilden met eigen jeugd spelen. Maar waar zitten die jongens nu allemaal?"