Basisklant Robben ziet Bayern München na rust voorsprong verspelen

01-10-2016 17:37

Bayern München heeft zaterdag in de thuiswedstrijd tegen FC Köln het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. Met Arjen Robben in de basis kwam de titelhouder nog wel op voorsprong, maar gaf die weg nadat de Nederlander was gewisseld: 1-1.

Robben stond voor het eerst in maanden weer eens in de basis bij Bayern, nadat hij tegen Hertha BSC en Atlético Madrid al was ingevallen. De 32-jarige aanvaller was uiterst actief, voordat hij in de rust in de kleedkamer achterbleef. De kans lijkt aannemelijk dat hij alsnog bij de selectie van het Nederlands elftal aansluit.

Robben stichtte met zijn acties het nodige gevaar in de Köln-defensie. Zelf schoot hij net naast, terwijl Rafinha de kruising raakte na terugleggen van de Nederlander. In de veertigste minuut was het evenwel Joshua Kimmich die de ban brak. De 21-jarige middenvelder kopte raak uit een voorzet van Joshua Bernat. Bayern vergat de score na rust echter uit te breiden.

Javi Martínez kopte uit een corner tegen de paal en nog geen tien minuten later kreeg de equipe van Carlo Ancelotti de rekening gepresenteerd. Anthony Modeste zorgde op acrobatische wijze voor de 1-1 op aangeven van Marcel Risse. Thomas Müller en Bernat waren nog dichtbij de winnende, maar raakten respectievelijk de lat en de paal.