Roef krijgt steunbetuiging van ex-doelman: Hij heeft me al kunnen overtuigen

Roef krijgt steunbetuiging van ex-doelman: "Hij heeft me al kunnen overtuigen"

01-10-2016 16:36

Bij Anderlecht maakte Davy Roef donderdag een foutje in de slotfase. Door zijn misverstand met Bram Nuytinck kon St-Etienne in de laatste minuut nog de gelijkmaker binnenschieten. Wim De Coninck vindt echter niet dat Roef krediet heeft verdiend.

De jonge doelman wordt dit seizoen voor de leeuwen gegooid, na het vertrek van Silvio Proto. De Coninck vindt dat Roef het niet slecht doet. "Ik had aanvankelijk mijn twijfels bij zo’n jonge keeper in het doel van Anderlecht, maar Roef heeft me toch kunnen overtuigen. Maar net op het moment dat je zoiets zegt, maakt hij dan een foutje. Tegen Saint-Etienne moest hij niet zo ver uitkomen. Het toont aan dat Roef lef heeft om uit te komen, maar het is tegelijkertijd een gebrek aan ervaring. Er was ook al een ongelukkige tegengoal tegen Eupen, en dat zijn zaken die worden uitvergroot", vertelt hij op VTM.

De Coninck vindt nog steeds dat Anderlecht een juiste keuze heeft gemaakt. "In een defensie die kwakkelt, op zoek is naar de beste samenstelling en veel goals slikt, heeft Roef me kunnen overtuigen. Ik dacht op voorhand dat hij net niet overeind zou blijven. Net wanneer je denkt dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling zal zetten, volgt dan het foutje. En dat is niet simpel voor een jonge doelman. Hij zal de komende weken met argusogen bekeken worden. Maar hij speelde dit seizoen al een topmatch bij de nationale beloften en speelde ook al goed bij paars-wit."

“Ik had aanvankelijk mijn twijfels bij zo’n jonge keeper in het doel van Anderlecht, maar Roef heeft me toch kunnen overtuigen. Maar net op het moment dat je zoiets zegt, maakt hij dan een foutje”, aldus De Coninck.
“Tegen Saint-Etienne moest hij niet zo ver uitkomen. Het toont aan dat Roef lef heeft om uit te komen, maar het is tegelijkertijd een gebrek aan ervaring. Er was ook al een ongelukkige tegengoal tegen Eupen, en dat zijn zaken die worden uitvergroot.”
 
 
Toch blijft De Coninck positief. “Hij heeft me al kunnen overtuigen. In een defensie die kwakkelt, op zoek is naar de beste samenstelling en veel goals slikt, heeft Roef me kunnen overtuigen. Ik dacht op voorhand dat hij net niet overeind zou blijven. Net wanneer je denkt dat hij de volgende stap in zijn ontwikkeling zal zetten, volgt dan het foutje. En dat is niet simpel voor een jonge doelman. Hij zal de komende weken met argusogen bekeken worden. Maar hij speelde dit seizoen al een topmatch bij de nationale beloften en speelde ook al goed bij paars-wit."