Nieuw trainersontslag in aantocht? Duidelijk gesteld wat ik verwacht

Nieuw trainersontslag in aantocht? "Duidelijk gesteld wat ik verwacht"

01-10-2016 16:18

Stijn Vreven kon Waasland-Beveren vorig seizoen in Eerste Klasse houden, maar dit seizoen mag het iets meer zijn. Het bestuur wil vooruitgang boeken, en is niet bang om dat aan de trainer te vertellen.

Sportief directeur Danny De Maesschalck maakt duidelijk dat hij dringend beter voetbal wil zien. "Het resultaat is niet heilig, de manier waarop wél. Ik heb naar de trainer toe duidelijk gesteld wat ik verwacht. Niét qua resultaat, wél naar strijdvaardigheid van het elftal. Ik wil niet meemaken dat we ons presenteren zoals op STVV", is hij erg streng voor de coach in Het Laatste Nieuws.

Ook de match tegen Lokeren scoorde een onvoldoende. "Ik had nooit het gevoel dat we er vol voor gingen. Wél dat we niet wilden verliezen. Als we er tegen Lokeren vanaf minuut één vol voor gingen, dan win je. Na rust, met de inbreng van Marquet, was het beter. We moeten constanter worden. Ik wil strijd zien. En daar moet de coach voor zorgen. Dat er niemand iets te verwijten valt. Hoe de ploeg zich presenteert is een belangrijke waardemeter naar de wedstrijd toe. Zit dat goed, kan je iets halen. Al is het geen garantie op drie punten. Iedereen hoopt uiteraard op winst, maar dat krijg je niet op bestelling."