Colpaert over malaise bij Antwerp: We eten boterhammen met confituur

Colpaert over malaise bij Antwerp: "We eten boterhammen met confituur"

01-10-2016 15:55

Antwerp heeft zijn start volledig gemist. De favoriet voor de titel in Eerste Klasse B staat nu zowaar laatste. Aanvoerder Steve Colpaert gelooft niet meer in een periodetitel.

Dit seizoen zijn er in Eerste Klasse B twee periodes, de twee winnaars strijden om promotie. Die eerste periode mag Antwerp vergeten. "We kijken niet meer naar de eerste periode, maar Antwerp moet wel matchen gaan winnen. Het zou absurd zijn om nu naar de eerste plaats van Lierse te kijken, want dan leggen we onszelf nog meer druk op. Nu kunnen we relatief zonder stress aan de slag, wat ook een voordeel is. Maar ik steek mijn ontgoocheling niet onder stoelen of banken. We hebben onze start compleet gemist, en dat is, zeker met de kwaliteiten die we hebben, ongelooflijk jammer", vertelt hij in Gazet Van Antwerpen.

Antwerp heeft dit weekend een relatief makkelijk wedstrijd tegen Cercle Brugge, daarna volgt Union. "Het is nu wel twee keer thuis, maar om te beginnen moeten we eerst Cercle proberen te kloppen. Als dat lukt, komt de rest stelselmatig weer vanzelf. Maar het wordt inderdaad tijd dat we nog eens winnen. Op dit moment eten we thuis allemaal meer boterhammen met confituur dan wat anders."

De coach staat niet ter discussie bij Antwerp, want de slechte resultaten liggen niet aan de tactiek. "We hebben alles geanalyseerd, maar we komen altijd bij hetzelfde uit: individuele fouten hebben de uitslagen bepaald. Het wordt tijd dat we eens wat minder goed voetballen en puur voor een resultaat gaan. Enkel dat zal ons vertrouwen kunnen geven en ons in de winningmood doen belanden."