Mister Europe Bailey krijgt stevige kritiek na prestaties: Kan niet meer

Mister Europe Bailey krijgt stevige kritiek na prestaties: "Kan niet meer"

01-10-2016 14:50

In de Europa League is Leon Bailey al bijzonder belangrijk geweest voor KRC Genk. In de competitie doet de Jamaicaan het toch wat minder. Daarvoor krijgt hij heel wat kritiek.

Johan Boskamp vindt dat Bailey niet enkel in de Europa League moet overtuigen. "Hij kiest een beetje zijn wedstrijden uit, dat kan niet meer', klinkt het in Het Belang van Limburg. "In het hedendaagse voetbal moet je elke wedstrijd opnieuw vol gas geven. Zit je eens niet lekker in de match, dan moet je maar proberen om voor de rest te werken en er in ieder geval voor zorgen dat je directe tegenstander een lastige avond heeft. Dat ontbreekt nu nog bij hem."

Desondanks is Boskamp wel nog steeds een fan van Bailey. "Iedereen is het erover eens dat Bailey een geweldig talent is. Hij werd niet voor niks genomineerd voor de Europese Golden Boy. Voor types als Bailey kom je naar het stadion. Hij heeft een actie, de snelheid en een goed schot, toch is het nog te vaak alles of niks bij hem. Hij is nog jong, maar als je de ene week geweldig bent en de andere week niets laat zien, ben je niet goed bezig", besluit hij.