Waseige gaf speler basisplaats na chantage: Hij dacht dat niemand dat wist

Waseige gaf speler basisplaats na chantage: "Hij dacht dat niemand dat wist"

01-10-2016 14:15

Robert Waseige is natuurlijk vooral bekend als ex-trainer van de Rode Duivels, maar hij heeft ook gewerkt bij Lokeren. Hij zat daar samen met René Van Der Gijp, ondertussen analist op de Nederlandse televisie. Die laatste had een opmerkelijke manier om aan een basisplaats te geraken.

Van Der Gijp wilde altijd 90 minuten spelen bij Lokeren, maar dat was hem niet altijd gegund. Tot hij een bezoekje bracht aan de woonst van Waseige. "In zijn flat had hij af en toe vrouwelijk bezoek, waar hij heel geheimzinnig over deed. Hij dacht dat niemand dat wist, maar ik wist het al. We woonden vlak naast elkaar. Op een nacht waren de stoppen in de meterkast gesprongen, hij belde of ik hem kon helpen. Zodra het terug licht was begon ik door het huis te rennen, tot ik een vrouw vond", vertelt Van Der Gijp aan Humo.

Sindsdien wist Van Der Gijp zeker dat hij altijd een basisplaats had. "De volgende dag werd ik bij het bestuur geroepen. Ze hadden gehoord, dat ik bij de trainer iets gezien had. Ze vroegen of ik van plan was daar iets mee te doen. 'Nee hoor, zolang ik elke week speel', zei ik. Ik werd daarna in elke wedstrijd opgesteld en ik ben nooit meer gewisseld."