Niet enkel kritiek op Belgische refs: Kom op, het is de Premier League!

Niet enkel kritiek op Belgische refs: "Kom op, het is de Premier League!"

01-10-2016 13:29

Ronald Koeman heeft flinke kritiek geuit op de Engels arbitrage. De Nederlandse manager kwam vrijdagavond met Everton niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Crystal Palace. Liefst negen gele kaarten werden tijdens de competitiewedstrijd uitgedeeld

"Ik sprak er al met Alan Pardew (manager Crystal Palace, red.) over. We waren allebei ontevreden over de beslissingen van de scheidsrechter over beide ploegen en de gele kaarten", aldus Koeman tegenover Sky Sports. "Kom op, het is de Premier League. De arbitrage moet dat begrijpen."

Everton, dat het seizoen uitstekend is begonnen, had het niet gemakkelijk met Crystal Palace. "Tuurlijk wil je in eigen huis winnen en al helemaal als je 1-0 voorstaat, maar het was erg lastig vandaag. Een groot compliment aan het team, hoe we stonden te verdedigen tegen dit lastige elftal. Uiteindelijk greep Crystal Palace toch hun kans en verdienden ze een gelijkspel."

Everton heeft na zeven duels veertien punten en staat daarmee op plek drie in de Premier League, al moeten er nog veel duels gespeeld worden dit weekend. Arsenal, Liverpool en Manchester United kunnen de ploeg van Koeman deze speelronde voorbijstreven.