'Beerschot is de club van mijn hart, dat het zo ver weg zakte, verdiende het niet'

'Beerschot is de club van mijn hart, dat het zo ver weg zakte, verdiende het niet'

01-10-2016 13:02

Als Beerschot-Wilrijk ooit nog eens in de problemen komt, moet het eens gaan aankloppen ten huize Matthias Bossaerts. De verdediger van KV Oostende lijkt wel zin te hebben om de club ooit te helpen. Of zelfs opkopen.

"Ik denk niet dat zoiets echt zal gebeuren", lacht hij in Fan!. "Maar goed, bij wijze van spreken zou ik dan zonder enige twijfel voor Beerschot gaan. Dat is toch nog altijd een beetje de club van mijn hart. Dat ze zo ver weg zakten, dat verdienden ze niet", vertelt hij.

"Beerschot heeft mij gevormd, ik ging er naar de eerste ploeg kijken en was er uiteraard - met paars geschilderd koppeke - bij toen we op de Heizel de beker pakten tegen Club Brugge", vertelt de verdediger van KVO.

Bossaerts speelde dit seizoen al tegen zijn ex-club. "In de voorbereiding speelden we met Oostende een oefenmatch op het Kiel. Dat was voor mij een speciaal moment. Zeker toen ze me na een pittige tackle collectief uitfloten. En dat na zeven jaar voor Beerschot te hebben gespeeld. Ze zullen het uiteraard niet geweten hebben. Tot nu, dus", besluit hij lachend.