Klopp: 'Om te wonen in ieder geval, of ik er ooit weer ga trainen weet ik niet'

Klopp: 'Om te wonen in ieder geval, of ik er ooit weer ga trainen weet ik niet'

01-10-2016 12:52

Jürgen Klopp wil niet trainers als Louis van Gaal en Vincente Del Bosque achterna. De manager van Liverpool is 49 jaar oud, maar ziet zichzelf niet nog tot zijn zestigste op het trainingsveld staan.

"Dat is zeer onwaarschijnlijk", laat Klopp weten in een interview met het Duitse RedaktionsNetzwerk Deutschland. Een terugkeer naar Duitsland, waar Klopp jarenlang Borussia Dortmund trainde, lijkt wél realistisch. "Om te wonen in ieder geval, of ik er ooit weer ga trainen weet ik nog zo niet." Recent ging het gerucht in Duitsland rond dat Bayern München serieus nadenkt over het halen van Klopp, als toekomstige opvolger van Carlo Ancelotti. Over dit specifieke bericht doet Klopp geen uitspraak.

Klopp kwam, na zeven seizoenen Borussia Dortmund, in de zomer van 2015 bij Liverpool terecht. In zijn eerste seizoen bij de Premier League-club kwam hij niet verder dan een teleurstellende negende plek. Deze jaargang schoot de club echter ook niet al te overtuigend uit de startblokken. De ploeg verzamelde in zes duels dertien punten en staat vijfde in de Engelse competitie.