Jong toptalent leeft opnieuw op: Al lees ik 200 haatreacties, doet me niets meer

Jong toptalent leeft opnieuw op: "Al lees ik 200 haatreacties, doet me niets meer"

01-10-2016 11:48

Richaïro Zivkovic lijkt bij FC Utrecht weer helemaal op te bloeien. De spits van Ajax wordt dit seizoen aan de Domstedenaren verhuurd en in Utrecht doet hij het alleraardigst. Waarom lukt het in Utrecht wél, maar bij Ajax en eerder bij Willem II (huurperiode) niet? 

"Het systeem dat FC Utrecht speelt, ligt me wel. En de trainer (Erik ten Hag, red.) is veel met me bezig. Voorin heb ik alle vrijheid. We mogen van positie wisselen, ik kan naar de zijkant toe en mag het middenveld in. Van daaruit mag ik intuïtief mijn ding doen",  aldus Zivkovic tegenover De Telegraaf.

Zivkovic wil echter nog niet spreken over 'de Zivkovic van FC Groningen'. In het hoge noorden speelde de spits als zeventienjarige de pannen van het dak. "Ik wil niet te vroeg juichen. De start is zeker goed", meent de aanvaller. "Omdat ik al heel lang meeloop, lijken mensen weleens te vergeten dat ik pas 20 ben. Misschien heb ik op te jonge leeftijd bij FC Groningen de lat al te hoog gelegd."

'Dat ligt aan mezelf'
Door zijn goede vorm hoort Zivkovic voornamelijk positieve geluiden van buitenaf. "Het is anders geweest, dus is het lekker als er op de social media iets leuks in plaats van iets negatiefs wordt gezegd. Al lees ik na een slechte wedstrijd tweehonderd haatreacties, dan doet dat me helemaal niks. Maar het is wel lekker als je complimenten krijgt." Spelen in de hoofdmacht van Ajax blijft nog altijd het streven van Zivkovic. De jonge spits beseft maar al te goed dat de bal, letterlijk en figuurlijk, bij hém ligt. "Dat ik het bij Ajax nog niet heb waargemaakt, ligt aan mezelf."