Het probleem is dat Preud'homme zijn vinger niet op de wonde kan leggen

"Het probleem is dat Preud'homme zijn vinger niet op de wonde kan leggen"

01-10-2016 11:07

Het draait niet bij Club Brugge, dat is het minste wat je kan zeggen. De landskampioen is niet meer dan een schim van de machine die vorig jaar door de Belgische competitie raasde. Ook Geert De Vlieger kan moeilijk aanduiden waar het probleem ligt bij de West-Vlamingen.

Bij Sporza doet de oud-doelman, zelf ex-Club, toch een poging om een oorzaak te zoeken. "De slechte start van Club is moeilijk te verklaren. Ik denk dat het probleem ook net is dat Michel Preud'homme zijn vinger niet zomaar op de wonde kan leggen. Verschillende spelers halen hun niveau niet, waardoor heel de ploeg minder presteert", aldus De Vlieger.

"Vincent Mannaert zei dat het aan de afwezigheid van Engels en Refaelov ligt, maar dat vind ik misschien een te makkelijke verklaring", oordeelt de analist. "Al klopt het natuurlijk wel dat dat twee bepalende spelers zijn. Een Refaelov in vorm kan zeker het verschil maken, maar toch zijn er genoeg andere spelers die in principe die rol zouden moeten kunnen overnemen."

Preud'homme weer op toerental
Volgens De Vlieger ligt de sleutel van de wederopstanding bij één man: de trainer. "Dat Michel Preud'homme een stapje heeft teruggenomen? Ik heb begrepen dat hij dat al wat teruggedraaid heeft omdat hij zag dat het niet werkte. Niet voor hem en niet voor de spelers. Misschien is dat ook maar best, want dan is Preud'homme op zijn sterkst", weet hij.