Conte heeft het verkorven: Hazard moet naar Manchester City

Conte heeft het verkorven: "Hazard moet naar Manchester City"

01-10-2016 10:08

Eden Hazard kan Chelsea FC maar best zo snel mogelijk verlaten. Dat is alvast de opinie van Youri Mulder. In het magazine Fan geeft hij zijn kijk op de situatie van de dribbelkont onder nieuwe trainer Antonio Conte. De bestemming van Hazard ligt volgens Mulder voor de hand: Manchester City.

Van Conte heeft de Nederlander geen al te hoge pet op. "Tijdens het EK werd hij in heel België en Nederland een grote tacticus genoemd. Meester-tacticus hier, tactisch genie daar... Hij zei na de nederlaag tegen Arsenal (3-0, nvdr.) dat Hazard schuld had aan de tweede goal, omdat hij rechtsachter Bellerin had laten lopen. Terwijl er wel nog acht spelers áchter Hazard stonden", analyseert hij.

"Het verklaart waarom Hazard het momenteel niet goed doet bij Chelsea. Die heeft aanvoer nodig vanuit het middenveld, maar daar heeft Chelsea met Fabregas en Matic de spelers niet voor. Pas op: Conte heeft wel degelijk voetballers als Hazard, Willian en Oscar, maar neen, hij kiest liever voor een 'blok' achterin, voor fysiek en mentaal sterkere voetballers maar technisch minder begaafden."

Ticket richting Guardiola
De oplossing is simpel volgens Mulder: Hazard moet de deur zo snel mogelijk achter zich dichttrekken op Stamford Bridge. Manchester City zou de ideale volgende stap zijn. "Pep Guardiola prefereert aanvallend en frivool voetbal. Dan merk je meteen welk niveau Kevin De Bruyne haalt. Vergelijk dat maar eens met Hazard. Spelers als De Bruyne en Agüero hebben nu eenmaal aanvoer nodig. Concusie: Hazard moet eigenlijk naar Manchester City!"