Een gelijkaardige wedstrijd als tegen Anderlecht, maar nu scoren we wel

"Een gelijkaardige wedstrijd als tegen Anderlecht, maar nu scoren we wel"

01-10-2016 09:05

Enkele weken na zijn aankomst bij KRC Genk heeft Jakub Brabec zich al opgewerkt tot vaste basisklant. De centrale verdediger mocht afgelopen donderdag ook voor het eerst aantreden in de Europa League voor de Limburgers. Uit de zege tegen US Sassuolo (3-1) put hij veel vertrouwen.

"Het was een sterke wedstrijd en uiteindelijk behaalden we drie belangrijke punten. Het was een gelijkaardige wedstrijd als tegen Anderlecht, met als enige verschil dat we nu wel scoorden. We hebben onze kansen genomen. We moeten deze lijn doortrekken, met deze kracht en deze samenhorigheid. We verloren vier-vijf wedstrijden op rij, maar we vechten er nog steeds samen voor", aldus Brabec op de clubwebsite.

Ook op persoonlijk vlak loopt het voor de Tsjech steeds beter. De samenwerking met Omar Colley, die andere nieuwkomer centraal achterin, verloopt goed. "Ik ben nog niet zo lang bij de club. Ik denk dat we samen een sterk duo vormen, dat zal alleen maar beter worden."

Nieuwe ervaring
Voor de Genkse fans heeft Brabec enkele woordjes van lof over. "De sfeer in het stadion was fantastisch donderdag. Als je het laatste kwartier met twee doelpunten verschil op voorsprong staat, dan is het altijd geweldig. Ik heb echt genoten van de viering met de fans na de wedstrijd. Voor mij is dat een nieuwe ervaring. Telkens opnieuw ben ik opgewonden over wat er gaat gebeuren."