Tchité voelt zich nog niet versleten: Zou bij topclubs nog het verschil maken

Tchité voelt zich nog niet versleten: "Zou bij topclubs nog het verschil maken"

01-10-2016 08:25

Mémé Tschité speelt sinds dit seizoen in de Eerste Amateurliga, bij White Star Brussels. Die club speelt door de verplichte degradatie vooral met jeugdspelers, op één grote naam na dus. Tchité vindt echter dat hij nog een hoger niveau aankan.

Met de topper tussen Standard en Anderlecht in aantocht, zocht Het Nieuwsblad hem op. "Ik ben hier om mijn carrière te herlanceren", legt hij uit waarom hij bij WS Brussels tekende. Dat was ook zijn bedoeling toen hij bij STVV tekende afgelopen seizoen. "Dat was inderdaad de opzet, maar in januari wilden ze me al naar Ujpest sturen. Dat weigerde ik en vervolgens mocht ik amper nog spelen; Ze zeiden dat ik geblesseerd was, terwijl dat niet klopte."

Hij bleef naar eigen zeggen op Stayen om zich in optimale omstandigheden voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Veel interesse was er echter niet. "In juli testte ik wel een week bij Cercle Brugge. Ik speelde een prima oefenpot tegen Gent en had en goede coopertest, maar toch moesten ze me niet hebben." Vervolgens belandde hij in het Edmond Machtensstadion, waar hij ooit een heerlijke omhaal scoorde.

Beter contract
Qua loon gaat hij er niet op achteruit. "Ik verdien hier meer dan in Sint-Truiden", verrast Tchité. "Daar had ik het slechtste contract van allemaal. Het gaat er hier ook professioneel aan toe. We trainen in de namiddag en John Bico traint veel tactischer dan heel wat trainers in eerste klasse. En het stadion is top."

Maar het is geen Eerste Klasse. "Laat ons eerlijk zijn: het niveau in de Jupiler Pro League ligt niet al te hoog. Ik zou bij veel clubs nog het verschil kunnen maken, zelfs op mijn 40ste. Ook bij de topclubs", is Tchité zeker van zijn stuk.