Benteke en Lukaku maken er een show van in Belgisch duel der spitsen

30-09-2016 22:55

Het duel der Belgische spitsen van vrijdagavond in de Premier League werd ook echt een duel der spitsen. Zowel Romelu Lukaku als Christian Benteke maakten zich belangrijk voor hun ploeg. Beide spitsen scoorden voor respectievelijk Everton en Crystal Palace. Een winnaar kwam er niet uit het duel. Het werd 1-1.

In een evenwichte eerste helft was het vooral zoeken naar de goede kansen. Crystal Palace kwam er zo goed als niet aan te pas en kon Everton-doelman Maarten Stekelenburg niet aan het werk zetten. Everton kreeg wel enkele kansen via Lukaku, die de gevaarlijkste man op het veld was. Na 35 minuten voetballen was het ook raak voor de spits. Hij krulde een vrije trap knap in doel.

Benteke redt Crystal Palace
Na de eerste helft ging Crystal Palace op zoek naar de gelijkmaker. Daar heeft het ook niet lang op moeten wachten. Amper vier minuten ver in de tweede helft was Benteke er. De Rode Duivel kopte een lange bal krachtig voorbij de Nederlander Stekelenburg, die geen schijn van kans had. De bezoekers gingen nog op zoek naar dat tweede en winnende doelpunt, maar werden niet beloond. Het bleef 1-1.