'Er zijn spelers die Club niet kennen, Esiti wist zelfs niet wie Vanaken is'

'Er zijn spelers die Club niet kennen, Esiti wist zelfs niet wie Vanaken is'

30-09-2016 22:03

Hein Vanhaezebrouck en AA Gent leven met veel vertrouwen naar de wedstrijd van zondag tegen Club Brugge toe. Het feit dat de Bruggelingen vorig seizoen van Gent won zou mentaal niet voor angstige Buffalo's zorgen. Althans, dat zegt Vanhaezebrouck.

"Nee, dat leeft niet", zegt de coach op de clubsite. "Als je de ploeg vergelijkt met vorig jaar staan er al veel nieuwe spelers in. Ik overdrijf even maar er zijn spelers bij die niet weten wie Club Brugge is bij wijze van spreken", vertelt hij.

"Anderson Esiti wist tot vandaag niet wie Hans Vanaken is. Dat is normaal. Je kan niet van een Nigeriaan die in Portugal speelt verwachten dat hij de Belgische competitie volgt. Nieuwe buitenlandse spelers moeten iedere tegenstander nog leren kennen", aldus Vanhaezebrouck.

Vertrouwen
Bij Gent lijken ze met veel vertrouwen toe te leven naar de partij. "Wij weten wat er vorig seizoen allemaal gebeurd is. Maar ook wat het jaar ervoor gebeurd is. We hebben vorig jaar heel vaak belangrijke wedstrijden gewonnen (of niet verloren), ook in Brugge", aldus Vanhaezebrouck.