STVV haalt er in extremis nog verdiend punt uit tegen KV Oostende

30-09-2016 22:21

Bij STVV zullen er enkel maar lachende gezichten te zien zijn. Tegen KV Oostende kon STVV het eerste punt buitenhuis pakken. In de dying seconds kon Pieter Gerkens de 2-2 gelijkmaker scoren.

STVV begon met veel goede moed aan de partij en kon na amper drie minuten voetballen al bijna vieren. Roman Bezus had de 0-1 aan de voet. De middenvelder trapte echter niet in, maar over het doel van Silvio Proto.

Een wake-up call voor de thuisploeg, dat in de aanval ging. Het weireldploegsje kreeg een penalty na een fout op Brecht Capon. Gohi Bi Cyriac faalde niet vanop de stip: 1-0. STVV probeerde nog langszij te komen, maar verder dan enkele kleine kansjes kwam het niet.

Vijf minuten voor de rust viel de gelijkmaker uit de lucht. Een vrije trap van Stef Peeters verdween verrassend in doel. KVO liet zich niet kennen. Na een knappe voorzet van Adam Marusic kon er via Knowledge Musona nog met een 2-1 voorsprong gerust worden.

Zoeken naar kansen
De tweede helft kwam rustig op gang, met twee zoekende ploegen. STVV trok wel steeds meer in de aanval. Er moest duidelijk absoluut gewonnen worden. De tweede helft bleef echter evenwicht. Musonda kreeg nog een goede kans op de 3-1, net zoals ploegmaat Nicklas Pedersen. Gescoord werd er echter door STVV. In de dying seconds scoorde de ingevallen Gerkens de onverhoopte gelijkmaker.