Vandenbempt analyseert selectie Duivels: Gedacht dat Dendoncker erbij zou zijn

Vandenbempt analyseert selectie Duivels: "Gedacht dat Dendoncker erbij zou zijn"

30-09-2016 21:27

Bondscoach Roberto Martinez heeft vrijdagnamiddag zijn selectie vrijgegeven voor de kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië en Gibraltar. Menig voetbalkenners hadden een oproeping verwacht voor Leander Dendoncker, maar de Spaanse bondscoach haalde Laurent Ciman terug bij de selectie.

"De grote verrassingen zijn uitgebleven", verklaarde Peter Vandenbempt op de website van Sporza. "Er zijn geen nieuwe, onverwachte namen aan de selectie toegevoegd. We hadden misschien verwacht dat Dendoncker er zou bij zijn. Hij kan namelijk uit de voeten op het middenveld en in de verdediging. De bondscoach gaf echter aan dat Dendoncker een belangrijke wedstrijd moet spelen met de beloftenploeg."

"De enige reden waarom hij Ciman onder het stof vandaan haalt, is omdat hij veel ervaring meebrengt. Bovendien heeft hij de laatste tijd veel gespeeld. Dat is belangrijk. Los van de geblesseerden Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Björn Engels zijn er ook veel verdedigers die weinig speelminuten vergaren. Martinez had nood aan een verdediger met wedstrijdritme."