Leekens staat voor cruciaal duel: Ik reken op de steun van de fans

Leekens staat voor cruciaal duel: "Ik reken op de steun van de fans"

30-09-2016 18:56

Voor Georges Leekens en Sporting Lokeren is het stilaan vijf voor twaalf. Met slechts twee overwinningen in acht competitieduels en een twaalfde plaats in de stand kunnen de Waaslanders onmogelijk tevreden zijn. Coach Georges Leekens beseft dat het beter moet, maar tegen KV Kortrijk wordt dat niet eenvoudig.

De Kerels zijn de volgende opponent van Lokeren, zaterdagavond op Daknam. "Met KV Kortrijk krijgen we een serieuze tegenstander over de vloer. Ze zijn fysiek sterk en ontzettend efficiënt", looft Leekens de West-Vlamingen op de clubwebsite. "Het is geen toeval dat de topscorer in hun rangen loopt. We zullen dus op twee gedachten hinken. Enerzijds gaan we voor de overwinning, anderzijds moeten we beseffen dat ze ontzettend weinig nodig hebben om te scoren."

Om te winnen heb je doelpunten nodig, maar net in de offensieve sector is de Lokerse spoeling dun. "Helaas is Tom De Sutter niet beschikbaar door zijn blessure aan de achillespees. Ook Enoh is door blessure afwezig. Anderzijds komt Ninaj wel terug. De kern oogt fit, al zijn er wel lichte twijfels rond onze twee Brazilianen."

Twaalfde man
Eén voordeel heeft Lokeren alvast: het mag KVK thuis ontvangen. Leekens rekent op de aanhang, ook al was die de voorbije weken kritisch. "Ik verwacht veel van onze twaalfde man. Op Waasland-Beveren hebben ze de ploeg enorm ondersteund en geloof me, dat scheelt heel wat. Met de steun van het publiek kan elke speler net dat tikkeltje meer. We willen een goed resultaat, zodat we in alle sereniteit de interlandstop kunnen gebruiken om rustig verder te werken."