Maes kent succesformule: Tachtig procent moet baas zijn in zijn eigen zone

Maes kent succesformule: "Tachtig procent moet baas zijn in zijn eigen zone"

30-09-2016 18:16

In de maanden september en oktober volgen de wedstrijden zich razendsnel op voor de Belgische clubs. Donderdag won KRC Genk nog overtuigend van het Italiaanse US Sassuolo (3-1), zondag wacht KV Mechelen alweer. Op de clubwebsite blikt trainer Peter Maes vooruit op dat competitieduel.

Het moordende tempo zorgt nu en dan voor problemen. "De wedstrijd tegen Sassuolo was vrij intensief", geeft Maes toe. "Ik zag jongens die een heel hoog niveau gehaald hebben. Dat is voor mij de bevestiging dat, als het in de kopjes goed zit, zij heel veel kunnen opbrengen. Ze kunnen het. Als is het door de aaneenschakeling van wedstrijden niet altijd even makkelijk om de focus hoog te houden."

"Dan gaat het af en toe eens fout, dat is menselijk", toont de trainer zich begripvol. "Dat was het geval in Kortrijk (waar Genk met zware 4-1-cijfers verloor, nvdr.). "Maar daar moeten we uit leren. Dat hoort bij het leven van een topsporter." Na de verliespartij in West-Vlaanderen staan de Limburgers slechts op een teleurstellende tiende plek in de Jupiler Pro League.

Strijd met Malinwa
Zondag ontvangt Genk KV Mechelen. "De match tegen KV kondigt zich opnieuw aan als erg lastig", aldus Maes. "In de Belgische competitie graven veel ploegen zich door hun spelsysteem veel beter in dan de Italianen donderdagavond deden. De wedstrijd tegen Mechelen is voor mij zelfs nog belangrijker. Het is aan ons om dat blok telkens weer te ontwrichten. Als tachtig procent van onze spelers baas is in zijn zone, is dat mogelijk", voorspelt hij.