Martinez verklaart controversiële keuze: Hij brengt ervaring met zich mee

Martinez verklaart controversiële keuze: "Hij brengt ervaring met zich mee"

30-09-2016 17:59

Door de blessures van onder meer Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Björn Engels moest Roberto Martinez de voorbije dagen en weken creatief zijn. Uiteindelijk heeft de bondscoach gekozen om Laurent Ciman opnieuw bij de selectie te halen. De verdediger is nochtans niet onbesproken.

Bij een deel van het supporterslegioen ligt de selectie van de 31-jarige Ciman behoorlijk moeilijk. Martinez verdedigt zijn beslissing echter. "Ciman brengt veel ervaring met zich mee. Bovendien staat hij zowat elke minuut op het veld bij Montreal Impact", klonk het op de persconferentie.

Op het voorbije EK in Frankrijk maakte Ciman nog deel uit van de groep. In de openingsmatch tegen Italië (0-2-verlies) startte hij zelfs. Na afloop van het toernooi dachten velen ongetwijfeld dat zijn internationale loopbaan erop zat, maar enkele maanden later is de routinier opnieuw van de partij. 

Ciman voor ervaring, Asare te oud
Door de keuze voor Ciman mag Nana Asare zich voorlopig geen Rode Duivel noemen. De linkspoot van KAA Gent wordt de voorbije maanden druk geciteerd als mogelijke international, maar krijgt tot op heden geen kans. Martinez' verklaring voor die keuze valt opmerkelijk te noemen. "Ik heb hem de voorbije weken gevolgd. Maar Asare is al een dertiger. Hij is niet meer van de jongsten, al sluit ik niemand uit", aldus de bondscoach, die net nood zegt te hebben aan ervaring in zijn achterhoede.