Preud'homme wil probleem zo snel mogelijk oplossen: ''Club geeft niet op''

Preud'homme wil probleem zo snel mogelijk oplossen: ''Club geeft niet op''

30-09-2016 15:29

Club Brugge probeerde direct na het pak slaag tegen FC Kopenhagen (4-0) de knop om te zetten voor de competitie. Zondag staat immers al de topper tegen AA Gent op het programma. Blauw-Zwart probeert de goede reeks tegen de Buffalo's in stand te houden.

Club Brugge won namelijk de laatste vier duels tegen de rivaal. Michel Preud'homme durfde vrijdag op de persconferentie echter niet direct van een mentaal voordeel te spreken. ''Het is allemaal zeer relatief'', zo valt te lezen op de officiële clubsite. ''Het is wel een feit dat door onze twee laatste zeges tegen de Buffalo’s tijdens de play-offs we een grote stap richting landstitel hebben gezet. Het zorgde voor een déclic tijdens de eindspurt. De wedstrijd tegen Gent is hoe dan ook een topper. Ook in de wedstrijd van zondag is de kans reëel dat de details voor het verschil kunnen zorgen'', zo blikte Preud'homme vooruit.

De coach moet wel op tijd een verdedigend probleem bij zijn ploeg in orde zien te brengen. ''Ik kan niet ontkennen dat we zowel in Europees als nationaal verband tot nu toe teveel tegendoelpunten slikten. We kennen het probleem en doen er alles aan om het op te lossen. We bevinden ons in de opbouwfase. Het vergt tijd en heel veel energie. De ene keer lukt het al beter dan de andere keer. Club geeft niet op'', besloot hij vol vertrouwen.