Anderlecht niet aan proefstuk toe, wedstrijden duren net te lang voor paars-wit

Anderlecht niet aan proefstuk toe, wedstrijden duren net te lang voor paars-wit

30-09-2016 11:49

Anderlecht verspeelde donderdag tegen AS Saint-Étienne in de blessuretijd een zege. Na een blunder konden de Fransen nog de 1-1 maken. Anderlecht verspeelde zo belangrijke punten. In het recente verleden kwam dat vaker voor. VoetbalPrimeur.be vat samen.

Vorig seizoen had Anderlecht op de openingsspeeldag de winst tegen Monaco bij binnen. Na een goal van Guillaume Gillet leek Anderlecht met een zege aan de groepsfase van de Europa League te beginnen, maar vier minuten voor het einde zorgde Lacina Traoré voor de 1-1. Ook tegen Tottenham liep het toen mis in de slotfase. Op White Hart Lane scoorde Moussa Dembélé in de 88e minuut de 2-1. Anderlecht zou uiteindelijk tweede worden in Groep J met tien punten, drie minder dan The Spurs.

Een jaar voordien morste Anderlecht ook in de groepsfase van de Champions League met de punten. Bij Galatasaray slikte het in de 91e minuut de 1-1. Pijnlijker werd het nog tegen Arsenal. In de 89e minuut stond paars-wit nog 1-0 voor tegen The Gunners. Bij het laatste fluitsignaal stond er 1-2 op het bord na goals van Kieran Gibbs en Lukas Podolski.

Twee keer omgekeerd
In die jaargang pakte Anderlecht ook twee keer een punt in de slotfase. Bij Arsenal scoorde Aleksandar Mitrović de 3-3 in de slotminuut en tegen Dortmund maakte de Serviër zes minuten voor het einde de 1-1. Mede daardoor mocht Anderlecht na nieuwjaar aantreden in de Europa League. Er volgde meteen een uitschakeling tegen Dinamo Moskou. De match in Rusland eindigde op 3-1. Kevin Kurányi zette die eindscore in de 95e minuut op het bord.

Ook in het seizoen 2013 – 2014 ging er een match in de allerlaatste minuut mis voor Anderlecht. Moreno van Benfica scoorde in de 90e minuut in Brussel de 2-3. Anderlecht pakte dat seizoen amper één punt in de Champions League. Op de openingsspeeldag speelde het 1-1 tegen PSG. Zlatan Ibrahimovic maakte in de 70e minuut een goal van Demy de Zeeuw ongedaan.

Conclusie
Samengevat: Anderlecht verspeelde in de laatste jaren dus negen punten in de laatste minuten. Het won er twee. Niet geweldig dus voor het Europese coëfficiënt van Anderlecht. 

Lees ookGOAL: Wie ging in de fout: Roef of Nuytinck? Oordeel zelf