Vandenbempt is bikkelhard voor Belgische coach: Dat kan er ook nog wel bij

Vandenbempt is bikkelhard voor Belgische coach: "Dat kan er ook nog wel bij"

30-09-2016 11:43
1

De Jupiler Pro League is al een tijdje in de ban van het gokken. Zondag kwam in het nieuws dat Olivier Deschacht betrapt was op weddenschappen, en zo ging de bal aan het rollen. Peter Vandenbempt ziet het niet goed aflopen.

Gokschandalen zijn natuurlijk niet nieuw in de Belgische competitie. Zo was er tien jaar geleden de zaak rond Zheyun Ye, ook wel de gokchinees genoemd. Sindsdien zijn de regels strenger, maar lang niet streng genoeg. "Het is uiteraard goed dat er duidelijke en uniforme regels komen, zo'n jaar of tien na de zaak-Ye wordt dat misschien stilaan tijd. Maar daarmee vang je toch maar die paar dommeriken die hun eigen naam gebruiken. Volgens ingewijden zijn vooral jeugdwedstrijden populair bij gokkende voetballers. Het is toch überhaupt hallucinant dat je daar kan op gokken", aldus Vandenbempt in Het Nieuwsblad.

Eén van de spilfiguren in het gokschandaal van Ye was trainer Paul Put, die nu kandidaat zou zijn bij Lokeren. Geen goed idee, vindt Vandenbempt. "De gokpartner van de Pro League zou die bij wijze van engagement voor een zuivere sport kunnen schrappen. Gokt u dat het ooit gebeurt? Intussen heeft Paul Put zich gemeld in Lokeren. Dat kan er nog wel bij, zeker?"