Disciplinaire problemen bij Standard? Dompé schold staflid de huid vol

Disciplinaire problemen bij Standard? "Dompé schold staflid de huid vol"

30-09-2016 11:15

Yannick Ferrera is tegenwoordig aan het werk bij KV Mechelen, maar zijn tijd bij Standard ligt nog vers in het geheugen. In Luik kreeg hij veel kritiek omwille van sommige opvallende keuzes. Die waren echter allemaal te rechtvaardigen.

In Het Laatste Nieuws reageert Ferrera op de kritiek die hij heeft moeten slikken. Sommige spelers zouden geen kans hebben gekregen van Ferrera. "Ik heb bij elke club de gewoonte om de dag voor de wedstrijd met een beperkte groep van 18 spelers te trainen. Dat betekent dat jongens als Mbenza en Touré er niet altijd bij hoorden. Laifis en Cissé waren op dat moment gewoon niet fit en dus stelde ik ze ook niet altijd op. Touré en Mbenza zijn sinds mijn vertrek ook amper aan spelen toe gekomen. Badibanga hoopte op meer speelminuten, maar daar komt ook geen verandering in nu ik weg ben."

Dan was er nog het akkefietje met Jean-Luc Dompé, die op een gegeven moment bij de reserven moest trainen. Dat was een disciplinaire maatregel. "Dompé heb ik naar de B-kern gestuurd nadat hij één van de stafleden de huid had vol gescholden voor de volledige spelersgroep en weigerde nog te lopen. Allemaal logische beslissingen als je het mij vraagt."