Corruptieschandaal bij Oud-Heverlee Leuven? Dat was een inschattingsfout

Corruptieschandaal bij Oud-Heverlee Leuven? "Dat was een inschattingsfout"

30-09-2016 10:11

Het is al een bijzonder bewogen dag geweest voor Oud-Heverlee Leuven. Voorzitter Jimmy Houtput pakte zijn koffers na een reportage in de Britse krant The Telegraph. Een undercoverjournalist legde namelijk een corruptieschandaal bloot. De woordvoerder van OHL geeft meer uitleg.

Het zogeheten 'third party ownership' is tegenwoordig verboden. Dat betekent dat een speler geen eigendom meer mag zijn van een bedrijf, enkel van een club. Voorzitter Houtput kreeg een telefoontje van iemand die die regels wilde omzeilen door OHL als doorgeefluik te gebruiken. Hij leek interesse te hebben en praatte zichzelf zo aan de galg.

Woordvoerder Chris Vandebroeck meldt echter dat Houtput geen intentie had om vals te spelen. "We zijn vannacht samengekomen en het was duidelijk dat de perceptie tegen de voorzitter gericht was. Hij bood dan ook zijn ontslag als bestuurslid en voorzitter aan. De voorzitter had deze zomer het mandaat om met potentiële investeerders te praten. Hij had drie gesprekken met mensen die zich voorstelden als vertegenwoordigers van een potentiële grote investeerder", legt hij uit op Radio 1.

Houtput blies de onderhandelingen echter niet af toen hij hoorde van het plannetje. "Die mensen bleven vaag en hij hij getracht om meer concrete informatie te krijgen. Het was niet slim om in te gaan op wat ze zeiden, dat lijkt mij een inschattingsfout. Maar hij zegt dat hij nooit de intentie had om dat te concretiseren. Hij wilde gewoon meer te weten komen"