Thorgan Hazard maakt Dury trots: Belangrijk moment in zijn carrière

Thorgan Hazard maakt Dury trots: "Belangrijk moment in zijn carrière"

30-09-2016 10:14

Thorgan Hazard heeft zich afgelopen woensdag getoond in de Champions League. De middenvelder van Borussia Mönchengladbach scoorde in de wedstrijd tegen Barcelona een doelpunt. Zijn ex-trainer Francky Dury zag het ook én genoot.

"Ik was erg blij voor hem", zegt Dury aan Sporza. "Hij is een supergoede jongen en dit was een belangrijk moment in zijn carrière. Tijdens de rust heb ik hem een bericht gestuurd met een video van zijn goal om te laten weten hoe trots ik was. Hij heeft het niet altijd makkelijk gehad in Duitsland en heeft hiervoor moeten vechten", klinkt een fiere Dury.

De coach werkte twee seizoenen samen met Hazard bij Zulte Waregem. Hij kent de middenvelder dus maar al te goed. "Naast het veld is hij een heel, heel correcte jongen. Toen we op Genk speelden niet zo lang geleden, vroeg hij of hij in de kleedkamer mocht en viel hij iedereen in de armen. Op het veld is hij fysiek top. Hij is nooit geblesseerd, snel en zijn VO2-max is heel goed. Hij is ook een echte winnaar", aldus Dury.

Geen tweede Eden
Thorgan wordt weleens vergeleken met grote broer Eden. Dat vindt Dury niet terecht. "Vergelijk hem vooral niet met zijn broer. Hij is een totaal ander type. Eden is meer een explosieve speler die de bal aan de voet wil. Thorgan heeft een grotere actieradius", klinkt het.

Hazard speelt nu bij Borussia Mönchengladbacht. Zou een stap hogerop nog mogelijk zijn? "Dat zal afhangen van bij wie en waar hij terechtkomt. Als je in Thorgan gelooft, krijg je veel terug, maar ik wil eerst het bewijs zien dat hij zich helemaal kan doorzetten bij Mönchengladbach", besluit de coach van Zulte Waregem.