'Er zit tien keer meer talent in de selectie van Ajax dan die van Standard'

'Er zit tien keer meer talent in de selectie van Ajax dan die van Standard'

30-09-2016 09:39

Standard Luik ging donderdagavond pijnlijk onderuit tegen Ajax. Het werd 1-0 na een doelpunt van jonkie Kasper Dolberg. Volgens columnist Hugo Camps maakten de Rouches nooit kans op een overwinning.

'Vooraf was er weinig reuring rond deze zogenaamde topper der Lage Landen. Standard heeft geen Europees profiel meer en de oude glorie van Ajax is verbleekt', schrijft hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. 'De Amsterdamse jonkies overbluften de Luikenaars in positiespel en balcirculatie.'

'Er zit ook tien keer meer talent in de selectie van Ajax. Toch uitgeschakeld in de Champions League en een kwakkelende competitiestart. Ajax is verworden tot een handelshuis. De ene na de andere spits wordt doorgesluisd. Die luxe heeft Standard niet. Eigenlijk is er niet één speler met magie. Iedereen middenmoot. Briljantjes als Kasper Dolberg en Hakim Ziyech lopen in Luik niet rond', aldus Camps.

Volgens de schrijver maakte Standard ook nooit enige kans. ''Een bloedstollende wedstrijd is het in de ArenA niet geworden. Ajax had geen zin in een afstraffing en Standard moest het van onverdroten ijver zonder veel raffinement hebben. Het beukte bij vlagen, maar op zijn Benito Ramans, richting de vier windstreken', aldus Camps.