Roef kop van Jut na laat tegendoelpunt: Hij moet die bal hebben

Roef kop van Jut na laat tegendoelpunt: "Hij moet die bal hebben"

30-09-2016 08:21

RSC Anderlecht verloor in laatste instatie de drie punten tegen Saint-Étienne na een pijnlijk misverstand tussen Davy Roef en Bram Nuytinck. Volgens ex-doelman Geert De Vlieger ging vooral de jonge goalie in de fout. 

Anderlecht leek op winst af te stevenen, maar in de laatste minuut liep het nog fout af. Na een misverstand tussen Nuytinck en Roef kreeg het nog het deksel op de neus. "Het ontzetten van Kara was al niet goed en het misverstand tussen Roef en Nuytinck is ongelooflijk. Roef moet altijd de sterkste zijn in dat duel", zei De Vlieger achteraf in Sporza.

"Zelfs als Roef geroepen heeft en Nuytinck niet heeft geluisterd moet je die bal als doelman hebben. Hij moet de bal veel hoger vangen. Nu zat hij met zijn ellebogen in de rug van Nuytinck. Dan kan de bal bij de minste tik uit je handen glippen. Precies wat er is gebeurd", klinkt het streng. "Als de doelman de bal hoger vangt, dan mag Nuytinck zelfs proberen om te koppen. Desnoods geef je hem maar een flinke duw. Nu gaan ze beiden half naar de bal."

Het foutje zal volgens De Vlieger nog gevolgen hebben voor het vertrouwen. "Een overwinning tegen Saint-Etienne en zes op zes in de Europa League had Anderlecht vertrouwen gegeven richting de topper van zondag tegen Standard. Nu zitten ze met een vervelende terugreis en het gevoel dat het opnieuw is misgelopen in de defensie", besluit hij.